latinica  ћирилица
09/11/2015 |  19:28 ⇒ 20:11 | Аутор: ТАНЈУГ

Пећ: Запаљена српска кућа

У повратничком селу Сига код Пећи запаљена је кућа Максима Јашовића, укућана нису били у њој и није било повријеђених.
Пећ - Фото: архив
ПећФото: архив

То је други случај паљена кућа Србима у том метохијском селу у посљедњих мјесец дана, јавио је Радио Гораждевац уз подсјећање да је предходно запаљена кућа Љуба Ивановића која се налази на 50 метара од куће Јашовића.

Срби који живе у том селу уплашени су за своју безбједност и захтијевају да надлежни побољшају безбједносну ситуацију.

Радосављевић: Међународна заједница да заштити Србе на КиМ

Начелница Пећког округа Винка Радосављевић изјавила је да представници међународне заједнице треба да учине све како би заштитили Србе који живе у региону Пећи, на Косову и Метохији реагујићи на паљење још једне српске куће.

Радосављевић је најоштрије осудила паљење још једне куће у Метохији чији је власник Србин, истакавши да повријеђених није било само захваљујући чињеници да у кући у тренутку пожара није било укућана.

У повратничком селу Сига код Пећи запаљена је кућа Максима Јашовића.

- Кућа је била празна, изгорела је цијела, све што је могло да изгори изгорјело је - рекла је Радосављевићева, нагласивши да у селу Сига живи свега десетак српских повратничких породица.

- Позивам међународну заједницу да нам да одговор да ли Срби имају право да живе на вијековним огњиштима у Метохији или је притисак знак да Срби треба да оду са ових простора - рекла је начелница Пећког округа.