latinica  ћирилица
11/11/2015 |  11:40 | Аутор: СРНА

Михајловић: Одржати донаторску конференцију за српске повратничке општине

Делегат у Дому народа Парламента Федерације БиХ Славиша Михајловић сматра да је неопходно одржати донаторску конференцију за српске повратничке општине у ФБиХ у којима становништво живи на ивици егзистенције.

"Институције ФБиХ апсолутно не воде рачуна о српским повратничким општинама Босанско Грахово, Гламоч, Дрвар и Босански Петровац. Срби немају основних услова за живот, рад и образовање", рекао је Михајловић Срни.

Он је напоменуо да се Срби у ФБиХ боре за опстанак, те да због тога све више напуштају општине у које су се вратили након потписивања Дејтонског мировног споразума.

"Незапосленост, 20 година од завршетка рата, на подручју српских повратничких општина је огромна, а у континуитету се уништавају природна добра и некадашњи привредни гиганти. Нажалост, занемарени су и сви позиви за помоћ упућени надлежним институцијама", додао је Михајловић.

Он очекује да ће представници власти из Сарајева, Бањалуке и Београда у наредном периоду помоћи Босанском Грахову, Гламочу, Дрвару и Босанском Петровцу.

Михајловић је оцијенио да је важно што је данас у Сребреници организована донаторска конференција да би били унапријеђени услови живота становништва ове општине.