latinica  ћирилица
19/11/2015 |  11:50 | Аутор: СРНА

Тужилаштво БиХ: Напад у Сарајеву - тероризам

Напад и убиство припадника Оружаних снага БиХ квалификовано је као дјело тероризма, саопштило је Тужилаштво БиХ.
Суд и Тужилаштво БиХ (Фото: oslobodjenje.ba) -
Суд и Тужилаштво БиХ (Фото: oslobodjenje.ba)

Даљом истрагом биће утврђене све околности у вези са починиоцем овог кривичног дјела, његове евентуалне помагаче и мотив, истакнуто је у саопштењу.

Вехабија Енес Омерагић убио је синоћ припаднике Оружаних снага БиХ Армина /Муриса/ Салкића и Недељка /Душана/ Радића. Приликом напада Омерагић је узвикивао "Алаху екбер". Вехабија је послије напада извршио самоубиство.

Из Тужилаштва БиХ истичу да се интензивно настављају истражне активности заједно са свим полицијским и безбједносним агенцијама.

"У овим активностима биће нам потребна максимална сарадња и ангажман свих полицијских агенција, те партнерских агенција у БиХ и иностранству, уколико буде потребно", наводе из Тужилаштва БиХ.

Тужилаштво је апеловало да институције власти и Високог судског и тужилачког савјета БиХ проведу именовање тужилаца у Одсјек за тероризам, које очекују и због чега ургирају већ неколико мјесеци.

"Садашњи капацитети у којима су само два тужиоца ангажована у истрагама ових кривичних дјела, нису довољна за ефикасан рад у борби против тероризма", наводи се у саопштењу.