latinica  ћирилица
20/11/2015 |  08:33 ⇒ 08:34 | Аутор: СРНА

У ЈКЦ манифестација посвећена дјеци са посебним потребама

Поводом Међународног дана дјечијих права, у Јеврејском културном центру "Арие Ливне" у Бањалуци данас ће бити отворена манифестација посвећена дјеци са посебним потребама.
Јеврејски културни центар "Арие Ливне" (Фото: jkcarielivne.com) -
Јеврејски културни центар "Арие Ливне" (Фото: jkcarielivne.com)

У оквиру манифестације, која ће трајати до 30. новембра, биће организоване бројне изложбе, концерти и позоришне представе за најмлађе.

Прве вечери манифестације, која ће бити отворена у 19.00 часова, посјетиоцима ће бити представљене изложба лутака од текстила чији је аутор Лидија Шремезер Чуљевић и изложба дјечијих радова, које ће бити отворене до краја манифестације.

За сриједу, 25. новембра, предвиђен је поклон-концерт чланова Института за модерно музичко образовање "Опус конмузика" из Бањалуке под називом "Дјеца за дјецу" који почиње у 19.00 часова.

Дјечију представу "Три прасета" у извођењу глумаца Дјечијег позоришта Републике Српске најмлађи ће имати прилику да виде 26. новембра са почетком у 12.00 часова, док ће истог дана у 18.00 часова бити изведена представа "Шта је на крају" у режији Невенке Родић и уз музичку пратњу Јанка Родића.

За крај манифестације, 30. новембра у 19.00 часова предвиђен је наступ ансамбла "Опус конмузика", саопштено је из Јеврејског културног центра.