latinica  ћирилица
20/11/2015 |  11:52 ⇒ 17:07 | Аутор: СРНА

ПС БиХ: Стигла иницијатива Звиздића за реконструкцију СМ БиХ

Иницијатива предсједавајућег Савјета министара БиХ Дениса Звиздића за реконструкцију Савјета министара, односно захтјев за смјену министра транспорта и комуникација Славка Матановића и замјеника министра одбране Емира Суљагића, обојица из Демократског фронта, достављена је данас Парламентарној скупштини БиХ, речено је у парламенту БиХ.
Денис Звиздић - Фото: РТРС
Денис ЗвиздићФото: РТРС

С обзиром да је за уторак, 24. новембар, већ заказана редовна сједница Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ, о томе да ли ће се овај Звидићев захтјев наћи на њеном дневном реду, требало би да одлучи Колегијум овог дома.

Звиздићев захтјев је упућен на адресе предсједавајућег Представничког дома Борјане Кришто и предсједавајућег Дома народа Огњена Тадића.

Према писањима појединих медија, сходно договору о новој парламентарној већини на свим нивоима власти у БиХ који су недавно постигли лидери СДА, СББ БиХ и ХДЗ БиХ, за министра транспорта и комуникација требало би да буде предложен лидер СББ-а Фахрудин Радончић, а за замјеника министра одбране СББ БиХ предложиће Бакира Даутбашића, актуелног секретара Министарства безбједности БиХ.