latinica  ћирилица
20/11/2015 |  16:59 ⇒ 20:04 | Аутор: РТРС

Сахрањени војници ОС БиХ страдали у терористичком нападу

Трагично страдали војници Оружаних снага БиХ Недељко Радић и Армин Салкић сахрањени су данас у својим родним мјестима, Невесињу, односно Преочици, код Витеза.
Убијени у терористичком нападу - Фото: РТРС
Убијени у терористичком нападуФото: РТРС

Припадник Оружаних снага БиХ Недељко Радић (34), који је убијен у терористичком нападу у сарајевском насељу Рајловац, данас је сахрањен на градском гробљу у родном Невесињу уз највише војне почасти.

У име свештенства Епархије захумско-херцеговачке и приморске, старјешина Саборног храма у Невесињу свештеник Зоран Илић рекао је да је данас, не само породици, већ свима најпотребнија утјеха, те поручио да вјера покојног Недељка треба да буде свима утјеха.

"Његово име носи име дана у коме празнујемо побједу живота над смрћу, дана Васкрсења, дана недјеље, а име његове кћерке Анастасија значи бесмртност или `она која вјерује у Васкрсење`", рекао је Илић, након служења вјерског обреда.

Према његовим ријечима, да њихова имена нису случајна говори и то што је хаџи-Недељко ишао на поклоњење Христовом Гробу из кога је Христос васкрсао, а на тај пут се не може ићи уколико се нема истинске вјере.

Сахрани Недељка Радића, осим породице и великог броја грађана Невесиња и Хецеговине, присуствовали су замјеник министра одбране БиХ Борис Јеринић, посланици у Народној скупштини Републике Српске, припадници Оружаних снага и муфтија мостарски Салем Дедовић.

У Преочици код Витеза данас је сахрањен Армин Салкић, један од двојице војника Оружаних снага БиХ које је у сарајевском насељу Рајловац убио Енес Омерагић.

Више стотина мјештана, бројна родбина, колеге из Оружаних снага и пријатељи данас су се окупили у Преочици гдје су испратили војника који је био узор, како у служби, тако и у мјесту гдје је живио.

Сахрана је обављена на мјесном гробљу уз високе војне почасти, а Арминовом оцу Мурису уручена је државна застава као захвала што је Армин служио ОСБиХ.

Вехабија Енес Омерагић убио је у сриједу, 18. новембра, у сарајевском насељу Рајловац  Недељка Радића и Армина Салкића, те ранио Џевада Љуковца, након чега је извршио самоубиство.