latinica  ћирилица
20/11/2015 |  19:15 ⇒ 21:49 | Аутор: РТРС

Анонимуси Хрватске откривају особе повезане с тероризмом у БиХ (ВИДЕО)

И Анонимуси Хрватске објавили су рат џихадистима. На свој фејсбук страници до сада су објавили више од 80 фотографија са именима и презименима лица из БиХ, за која тврде да су терористи и да подржавају Исламску државу.
Анонимуси - Фото: Screenshot
АнонимусиФото: Screenshot

За Телевизију Републике Српске хрватски хакери су поручили да је ово само почетак и да неће стати док их све не открију. Кажу да су објављене податке преузели из интерне базе Министарства безбједности БиХ, јер они не желе да их подијеле са другим агенцијама. 

Операцијом Босна и Херцеговина хакерска група Анонимуси Хрватске поручује како кажу терористима и њиховим симпатизерима, да ће их раскринкати. Да озбиљно мисле показали су и објављивањем 81 фотографије са личним подацима лица из БиХ за која тврде да су повезана са тероризмом и ИСИЛ- ом. На овај корак су се одлучили јер, како наводе, БХ службе ове податке скривају од јавности, полиције и институција у Европи.

До сада су кажу њихови хакери растурили преко 400 сајтова или канала комуникације Исламске државе. Негирају наводе појединих медија да су "упали" у базу Агенција за идентификационе документе, евиденцију и размјену података Босне и Херцеговине.

Сваку инфомацију до које дођу јавно ће објавити. Обећавају да ће сваки вебсајт који пронађу и уоче да има било какве везе са Исламском државом, срушити. Терористи, већ смо у вашим уређајима, знамо шта радите -порука је Анонимуса Хрватске.