latinica  ћирилица
20/11/2015 |  19:57 ⇒ 21:20 | Аутор: ТАНЈУГ

Тесла моторс повукао 90.000 возила због проблема са појасом

Амерички произвођач аутомобила Тесла моторс опозвао је данас цјелокупну флоту луксузних електричних аутомобила "модел С" од укупно 90.000 возила, након што је откривен безбедносни проблем са појасом за везивање.
Тесла моторс -
Тесла моторс

Амерички произвођач аутомобила Тесла моторс опозвао је данас цjелокупну флоту луксузних електричних аутомобила "модел С" од укупно 90.000 возила, након што је откривен безбjедносни проблем са појасом за везивање.

"Поменути модел није учествовао ни у једном судару нити је било повреда. Ипак, у случају судара, појас не би пружио потпуну заштиту", наводи се у електронском мејлу који је компанија упутила клијентима, и додаје да је до сада испитано 3.000 возила и да није откривен никакав проблем, преноси агенција Франс прес.

Прије око двије недјеље, један купац у Европи је пријавио откачињање сигурносног појаса када се окренуо да прича са путницима на задњем сједишту.

Како наводи америчка агенција АП, за аутомобилима Тесла моторса влада велика помама, упркос цијени од 70.000 долара и навише.