latinica  ћирилица
20/11/2015 |  21:56 ⇒ 21/11/2015 | 08:10 | Аутор: РТРС

Мостар: Експлодирало пиротехничко средство испред аута генерала Јелеча

Из полицијских извора потврђено је да је у тунелу "Салаковац" вечерас дошло до експлозије пиротехничког средства испред возила у којем је био начелник Заједничког штаба ОС БиХ Анто Јелеч.

У тунелу Салаковац експлодирало пиротехничко средство, нема повријеђених, а инцидент нема везе са тероризмом, пишу сарајевски медији.

Директор СИПА-е Перица Станић, потврдио је, пишу медији, да ова агенција није излазила на мјесто догађаја "што указује да се ни у којем случају не ради о тероризму". Станић додаје да је СИПА спремна изаћи на терен ако их надлежни позову.

Такође, и директор Федералне управе полиције Драган Лукач потврдио је да ни припадници ФУП-а нису излазили на мјесто догађаја. На терен нису излазили ни тужиоци Тужилаштва БиХ, те да је за случај надлежно Тужилаштво Херцеговачко-неретванског кантона.

"Била је експлозија у тунелу Салаковац. Ја нисам повријеђен нити је моје возило оштећено. Само сам прошао кроз дим. Ја сам то видио и пријавио сам полицији. Они врше истрагу", рекао је Јелеч.

Полиција у Мостару привела је на информативни разговор особе из аутомобила који је прошао вечерас кроз тунел "Салаковац" непосредно прије експлозије.

Према полицијским изворима, највјероватније је направа бачена из возила у покрету, а примијећено је возило које се брзо удаљавало.