latinica  ћирилица
21/11/2015 |  11:43 ⇒ 19:40 | Аутор: СРНА

Завршена антитерористичка вјежба "Штит" (ФОТО/ВИДЕО)

Смотром јединица данас је завршена велика антитерористичка вјежба безбједносних служби у Србији под називом "Штит" која је успјешно одржана на више локација у Београду.
Антитерористичка вјежба у Београду - Фото: Screenshot
Антитерористичка вјежба у БеоградуФото: Screenshot

Вјежба је почела приказом рјешавања талачке кризе на аеродрому "Никола Тесла" и на Жељезничкој станици. Централни дио вјежбе одржан је испред Палате Србија.

Безбједносне службе успјешно су данас завршиле показну вежбу терористичког напада на Жељезничкој станици у Београду, чиме су показали да су спремни да брзо реагују у случају непредвиђених ситуација, у којима су и цивили таоци.

То је био дио велике антитерористичке акције свих безбједносних служби у Србији, у којој је учествовало више стотина припадника Батаљона за противтерористичка дејства "Соколови", Батаљона војне полиције специјалне намјене "Кобре", 204. Ваздухопловне бригаде, Гарде, Ријечне флотиле, Жандармерије, Безбједносно-информативне агенције.

Додик и Вучић на антитерористичкој вјежби у Београду (фото: Танјуг)

Вјежбу су пратили премијер Србије Александар Вучић и предсједник Републике Српске Милорад Додик.

По окончању вјежбе, премијер Србије Александар Вучић честитао је свима који су у њој учествовали на успјешно обављеном послу. Поручује да су српске јединице обучене и спремне за све изазове.

"Видјели смо недавно терористички напад, важно је да сви сарађујемо и логично Република Српска највише је ослоњена на Србију, рекао је председник Српске Милорад Додик.

Додик је честитао припадницима безбедносних, полицијских и војних снага на данашњој показној вежби која симулира борбу против тероризма, и истакао да је веома важно да су те снаге и у Србији и у Републици Српској обучене за случај напада терориста.