latinica  ћирилица
21/11/2015 |  11:47 ⇒ 12:46 | Аутор: РТРС

Сребреница- вјетар активирао пожар код Слатине

Снажан вјетар који је током ноћи дувао на подручју Сребренице активирао је шумски пожар код села Слатина, који је био угашен.
Шумски пожар код Сребренице - Фото: СРНА
Шумски пожар код СребреницеФото: СРНА

Пожар се под утицајем вјетра активирао из пањева и жила које су тињале у пожаришту.

"Ватрогасци су јутрос у 4.00 часа поново изашли на терен и раде на гашењу и спречавању ширења пожара, али се он под утицајем вјетра и даље лагано шири у правцу југа према селу Осредак", речено је Срни у Ватрогасној јединици Сребреница.

Ватрогасци кажу да је ријеч о ниском шумском пожару који захвата само суво опало лишће и коров и ствара огромну димну завјесу, али не причињава велику штету бјелогоричној шуми кроз коју се полако шири.

Други шумски пожар у сребреничкој општини код села Булоговина јуче је угашен и ноћас није дошло до његовог активирања.

Ови пожари су избили прије шест дана и ватрогасци, запослени у Шумском газдинству "Дрина" и мјештани Слатине данима раде на гашењу које онемогућава неприступачан терен и минска поља на дијелу територије према селу Буљим у братуначкој општини.

Командир Ватрогасне јединице Изет Суљановић каже да су пожари захватили по неколико квадратних километара шумских површина.

Према његовим ријечима, причињена штета је знатна, али ће се процјена касније обавити, као и утврђивање узрока пожара које је, највјероватније, изазвао људски немар.