latinica  ћирилица
21/11/2015 |  14:01 | Аутор: СРНА

Лукач: Полиција у стању повишене приправности

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач изјавио је данас да је безбједносна ситуација у Српској тренутно задовољавајућа, али да је полиција у стању повишене приправности.
Драган Лукач, министар унутрашњих послова РС - Фото: СРНА
Драган Лукач, министар унутрашњих послова РСФото: СРНА

Он је подсјетио да полиција у својим возилима и станицама има дуго оружје и да има апсолутно право да га употријеби у заштити живота и имовине грађана, а "нарочито од оних људи који себи узимају за право да убијају невине на бруталан начин".

Лукач је рекао новинарима у Бањалуци да Министарство унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске, које данас прославља крсну славу Светог архангела Михаила, настоји и даље да се обучава и опрема уз помоћ Владе Републике Српске, гдје ће имати велику подршку и убудуће.

Он је за сљедећу годину најавио доста ствари у вези са опремањем и обучавањем припадника МУП-а Српске, те даљем унапређењу рада.

"Све то морамо да радимо, јер се суочавамо са великим злом званим тероризам, које је одавно дошло у БиХ и многи га до сада нису хтјели прихватити и назвати правим именом. Морамо то да урадимо и настојимо да наши полицајци буду довољно опремљени и обучени да се могу борити против те пошасти која напада цијели свијет", истакао је Лукач.