latinica  ћирилица
21/11/2015 |  14:11 | Аутор: Агенције

У Турској ухапшен Белгијанац, сумња се да је налазио циљеве у Паризу

Турска полиција ухапсила је Ахмета Дахманија, Белгијанца мароканског поријекла, због сумње да је налазио циљеве за екстремистичку Исламску државу (ИС) у нападима изведеним у Паризу прошле недјеље у којима је погинуло 130 људи, јавио је данас Ројтерс преносећи извештај турске новинске агенције Доган.

Дахмани (26) је ухапшен у луксузном хотелу у Анталији, јавио је Доган не наводећи изворе.

У извјештају турске новинске агенције наводи се да су ухапшена још двојица Сиријаца на оближњем ауто-путу због сумње да их је послала ИС из Сирије да обезбједе безбједан пролазак Дохманија на гранци, као и да су они планирали да се састану са њим.

Припадници антитерористичке полиције пратили су Дахманија од тренутка када је стигао авионом у Анталију до хотела у дистрикту Манавгат, навела је агенција Доган.

Турске власти су депортовале у сриједу групу од осам Мароканаца, које су претходно задржали у притвору на главом истанбулском аеродрому "Кемал Ататурк" због сумње да су у питању екстремисти терористичке групе Исламска држава, који су планирали да отпутују у Нјемачку представљајући се као избјеглице.