latinica  ћирилица
21/11/2015 |  15:20 | Аутор: СРНА

У недјељу киша и снијег

Киша и снијег сутра ће падати у свим крајевима Републике Српске и Федерације БиХ, а дневна температура неће прелазити 10 степени Целзијусових.
Киша - Фото: СРНА
КишаФото: СРНА

Ујутро ће бити осјетно хладније са снијегом у вишим и кишом у нижим предјелима. Сусњежица и влажан снијег понегдје су могући и у нижим крајевима на западу и сјеверу, саопштио је Републички хидрометеоролошки завод.

Током дана падавине ће постепено слабити, а на сјеверу и западу ће престати, па су поподне могући и краћи сунчани интервали.

Дуваће слаб до умјерен, сјеверни и сјеверозападни вјетар, а на југу и југоистоку умјерен до појачан јужни и југозападни.

Јутарња температура ваздуха од један до четири, на југу до седам, док ће у вишим предјелима бити испод нуле. Највиша дневна температура од три до седам, на југу до 10 степени.

Метеоролози и за наредне дане најављују слабе падавине, кишу у Херцеговини, а у осталим крајевима сусњежицу и снијег. Јутарња температура ваздуха испод нуле, а највише дневна неће прелазити девет степени.

Према подацима Федералног хидрометеоролошког завода, у БиХ данас преовладава облачно вријеме са кишом.

Најхладније данас је било на Мраковици гдје је температура ваздуха у 13.00 часова пала на један степен, док су Неум и Рудо са 18 степени били најтоплији.

У Приједору, Бихаћу, Градачцу и Санском Мосту измјерено је шест степени, у Бањалуци, на Чемерну и у Тузли било је седам, у Бијељини и Добоју осам, на Иван-седлу и у Зворнику девет, на Хан Пијеску, у Калиновику, Гацку и Мркоњић Граду 10, у Невесињу 11, а у Сребреници и Ливну 12 степени.

На Сокоцу, у Шипову и Рибнику измјерено је 13 степени, у Билећи, Фочи и Бугојну 14, у Требињу, Сарајеву и Зеници 15, у Мостару и Горажду 16 и у Чапљини 17 степени Целзијусових.