latinica  ћирилица
21/11/2015 |  17:13 ⇒ 21:32 | Аутор: ТАНЈУГ

Ђоковић у финалу Мастерса у Лондону

Најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић пети пут у каријери, четврти пут узастопно, пласирао се у финале завршног Мастерса, пошто је данас у Лондону савладао Шпанца Рафаела Надала са 6:3, 6:3.
Новак Ђоковић - Фото: Getty Images
Новак ЂоковићФото: Getty Images

Меч је трајао 79 минута, а Ђоковић је фантастичном игром у међусобном скору изједначио на 23:23.

Ђоковић ће сутра у финалу, његовом 15. узастопном ове сезоне, што је нови рекорд, играти против бољег из другог полуфинала у којем се састају Швајцарци Роџер Федерер и Станислас Вавринка.

Ђоковић: Извукао сам максимум

Послије убједљивог тријумфа против Рафаела Надала у полуфиналу завршног Мастерса у Лондону Ђоковић није крио да је задовољан игром.

- Одлично сам играо од почетка, трудио сам се да диктирам темпо и будем агресиван. Мислим и да је Рафа игра одлично, али кад је то било најпотребније ја сам извукао максимум - рекао је Ђоковић на конференцији за медије.

Са друге стране, Надал је честитао српском тенисеру и оцијенио да је он у овом тренутку скоро непобједив.

- Сјајан је, одувијек је имао добар ритерн, али сад му је и сервис одличан. Смањио сам разлику у односу на остале, за Новаком можда и не, али видјећемо шта ће донијети 2016. година - изјавио је Шпанац.

Ђоковић ће сутра од 19 сати играти за пету титулу на завршном Мастерсу, четврту узастопну, против бољег из швајцарског полуфинала Стан Вавринка - Роџер Федерер.