latinica  ћирилица
21/11/2015 |  17:23 ⇒ 17:46 | Аутор: ТАНЈУГ

Лондон: Полицијска акција, ухапшена три мушкарца

Украдени BMW са белгијским таблицама изазвао је данас узбуну у центру Лондона, а у полицијској акцији ухапшена су тројица мушкараца, док је дио града у којем се одвијала акција био потпуно блокиран, наводе британски медији.
Британска полиција - Фото: АП
Британска полицијаФото: АП

У акцији хапшења учествовали су и полицијски хеликоптер, амбулантна и ватрогасана кола, наводи лист "Индипендент".

Полицајци су током акције блокирали то подручје, зауставили саобраћај на улици Блекфрајарс и раскрсницу Сент Џорџ, а такође су упозоравали грађане који су се затекли на лицу мјеста да се одмакну од прозора.

Портпарол лондонске полиције је навео да су улице блокиране зато што је сумњиво возило заустављено на раскрсници два пута.

- Људи који су се налазили у возилу - тројица мушкараца - ухапшени су под сумњом на крађу моторног возила - рекао је портпарол "Индипенденту" и додао да се они тренутно налазе у притвору у једној полицијској станици на југу Лондона.

На фотографијама са лица мјеста се види да аутомобил, сиви BMW, има белгијске регистарске таблице.

Након што је акција хапшења окончана, саобраћај је поново кренуо улицом Ватерлу, док су раскрсница Сент Џорџ и улица Блекфрајарс поново отворене.

Овај инцидент је услиједио недјељу дана послије терористичких напада у Паризу, у којима је погинуло 130 људи. Један број извршилаца тог напада, за који је одговорност преузела Исламска држава, имали су белгијско држављанство.