latinica  ћирилица
21/11/2015 |  18:36 | Аутор: СРНА

Белгија: Ухапшено шест страних држављана

Белгијска полиција ухапсила је данас поподне најмање шест страних држављана у граду Вавр, објавили су полицијски извори.
Белгија, полиција - Фото: илустрација
Белгија, полицијаФото: илустрација

Портал "Слободна Белгија" објавио је данас да је неколико полицијских возила послато у област Бјерж у граду Вавр који је често посјећивао Салах Абдеслам, за кога се вјерује да је једини преживјели екстремиста из париских напада.

Полицијска акција изгледа није повезана са терористичким нападима у Паризу прошле седмице, у којима је погинуло најмање 130 људи, а више од 350 је рањено.

- Примијетили смо присуство три стара возила хитне помоћи, сада претворена у комбије у близини ауто-пута. Лица страног поријекла налазила су се у тим комбијима, а један од њих познат је британској полицији - изјавио је за новине неименовани полицајац.

Према његовим ријечима, ове особе спроведене су у полицијску станицу, гдје су им узети отисци прстију.

- Ријеч је о британским држављанима пакистанског поријекла. Они не говоре француски, али сарађују. У возилима није пронађено оружје - каже овај извор.

Након трагичних напада у француској пријестоници, белгијска полиција спровела је неколико антитерористичких операција и привела један број људи у округу Моленбек, након што је откривено да је један од нападача тамо живио, преноси "Спутњик".

Према извјештајима медија, белгијска полиција је ове седмице у низу кућних рација широм Брисела, ухапсила 10 особа у вези са париским нападима.