latinica  ћирилица
22/11/2015 |  08:58 ⇒ 10:04 | Аутор: РТРС

Борац поражен од Лајонса, на реванш са два гола заостатка

Рукометаши бањалучког Борац м:тела, поражени су синоћ у Борику, од холандске екипе ОЦИ Лајонс, 31-29, у првој утакмици 3. кола квалификација за групну фазу такмичења ЕХФ Купа.
ЕХФ Куп: Борац - Лајонс - Фото: Screenshot
ЕХФ Куп: Борац - ЛајонсФото: Screenshot

Рукометаши Борца, тешко ће до групне фазе такмичења у ЕХФ Купу. Бањалучани су пред својим навијачима поражени од холандског тима Оци Лајонс 31:29, и на реванш сусрет 3. кола у Холандију путују са два гола заостатка.

Врло добра екипа из Холандије, показала је да није случајно славила прије два и по мјесеца у Борику, у квалифиакцијама за Лигу шампиона, а утисак је да су у табору Борца, помало и прецијенили своје могућности, али и потцијенили тим Лајонса.

Гости из Холандије боље су отворили утакмицу водили већим дијелом првог полувремена, да би Борац у финишу ипак стигао до изједначења 15:15.

Кључни детаљ утакмице десио се у 34. минуту, када је један од најискуснијих Срђан Тривунџа добио црвени картон, због нешто оштријег старта. При резултату 24-23 за Борац, гости праве серију 5-0 коју су зналачки чували до краја.

Најефиакснији у екипи Борца био је Вујовић са седам голова, Микић и Николић постигли су по пот, а у тиму из Холандије, пивот Стајнс постигао је осам голова.

Реванш сусрет биће одигран 28. новенбра у граду Лимбургу у Холандији. Уколико елиминишу екипу Лајонса, Борац ће обезбједити још најмање шест утакмица у Евопи, али и након 25 година, презимити на европској сцени.