latinica  ћирилица
23/11/2015 |  09:59 ⇒ 10:29 | Аутор: Агенције

Камерон: Британија мора да се укључи у ударе у Сирији

Француски предсједник Франсоа Оланд и британски премијер Дејвид Камерон посјетили су концертну халу "Батаклан" у Паризу, гдје се 13. новембра десио највећи масакр у нападима у којима је убијено 130 особа.
Оланд и Камерон (фото: Twitter @David_Cameron) -
Оланд и Камерон (фото: Twitter @David_Cameron)

Британски премијер Дејвид Камерон рекао је да Британија треба да, уз Француску и остале партнере, врши војне ударе у Сирији из ваздуха у склопу напора за пораз "Исламске државе".

"Касније током седмице у Парламенту ћу изнијети свеобухватну стратегију за борбу против `Исламске државе`", рекао је Камерон на заједничкој конференцији за новинаре са француским предсједником Франсоа Оландом.

Камерон је истакао да подржава поступке које је Оланд предузео у борби против "Исламске државе" у Сирији и изразио "дубоко увјерење" да Британија треба да учини исто.

Британски премијер је нагласио да ће појачати напоре за размјену обавјештајних података са Француском и осталим европским партнерима.

Оланд је најавио да Француска планира да појача ударе из ваздуха на мете "Исламске државе" у Сирији и да ће се у акцију укључити носач авиона "Шарл де Гол".

Он је додао да ће Француска и даље покушавати да пронађе политичко рјешење у Сирији, али да сиријски предсједник башар ал Асад не може имати улогу у будућности те земље.

Оланд ће током седмице отпутовати у Вашингтон и Москву.