latinica  ћирилица
23/11/2015 |  11:50 ⇒ 12:46 | Аутор: СРНА

Уништена рафинерија и складиште нафте "Исламске државе" (ВИДЕО)

Руске војне летјелице су у протекла два дана у Сирији уништиле велико складиште нафте и нафтну рафинерију, које су биле под контролом терориста у околини града Раке, рекао је данас портпарол руског Министарства одбране генерал-мајор Игор Конашенков.

"Руски бомбардери, који су полетјели из ваздушне базе Хмеимим, били су у борбеним мисијама за уништење конвоја цистерни и нафтних рафинерија у области око нафтних поља на сјеверу и истоку Сирије", изјавио је Конашенков.

Он је истакао да је уништено велико нафтно складиште удаљено око 15 километара југозападно од града Раке.

Према његовим ријечима, руски борбени авиони "сухој су-34" уништили су и нафтну рафинерију која је под контролом терориста, а налази се педесетак километара јужно од Раке, као и резервоаре у пустињи Ал махимира.

Конашенков је навео да слична постројења у областима Палмира, Деир ез Зор и Рака контролишу терористи и да је то један од највећих извора прихода "Исламске државе".

Портпарол руског Министарства одбране је додао да су авиони у протеклих пет дана уништили више од 1.000 цистерни у Сирији које су превозиле сирову нафту ка рафинеријама под контролом "Исламске државе".