latinica  ћирилица
23/11/2015 |  14:01 ⇒ 16:09 | Аутор: СРНА

Представнички дом сутра неће расправљати о министрима ДФ

Одлука предсједавајућег Савјета министара БиХ Дениса Звиздића о смјени кадрова ДФ-а у Савјету министара неће бити разматрана на сутрашњој сједници Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ, изјавила је шеф Клуба посланика СДС-а Александра Пандуревић.
Сједница Савјета министара БиХ - Фото: РТРС
Сједница Савјета министара БиХФото: РТРС

Колегијум Представничког дома већ је данас разматрао дневни ред сутрашње сједнице, а коначан дневни ред утврдиће Проширени колегијум.

Предсједавајући Савјета министара БиХ Денис Звиздић доставио је у петак Парламентарној скупштини БиХ одлуку о смјени министра комуникација и транспорта Славка Матановића и замјеника министра одбране БиХ Емира Суљагића, кадрова ДФ-а.

У образложењу Звиздићеве одлуке наводи се да је она донијета на захтјев предсједника СДА Бакира Изетбеговића и предсједника ХДЗ БиХ Драгана Човића од 19. новембра, а у циљу реализације коалиционог договора са Савезом за бољу будућност.

Звиздић тражи да ова одлука буде уврштена у дневни ред сједнице Представничког дома, заказане за уторак, 24. новембар, да би могла бити потврђена смјена министра и замјеника министра из ДФ-а.

Звиздић се налази у службеној посјети Кини.