latinica  ћирилица
23/11/2015 |  19:30 ⇒ 19:30 | Аутор: СРНА

ПС БиХ: Приједлог закона о нерадним данима скинут са дневног реда

Приједлог закона о нерадним данима у вријеме вјерских паразника у БиХ, чији је предлагач Савјет министара БиХ, о којем је сутра требало да расправља Представнички дом парламентарне скупштине БиХ, скинут је са дневног реда на захтјев Уставноправне комисије.
Представнички дом Парламента БиХ (фото: С. Салетовић) -
Представнички дом Парламента БиХ (фото: С. Салетовић)

Из Парламентарне скупштине БиХ саопштено је да ће посланици у другом читању размотрити Приједлог закона о азилу који прописује услове и поступак за одобравање избјегличког и статуса супсидијарне заштите, те привремене заштите, као и права и обавезе тражилаца азила.

У израду приједлога овог закона уз надлежне институције у БиХ били су укључени и међународни експерти, те невладин сектор.

На дневном реду сједнице је и извјештај канцеларије за ревизију институција БиХ о финансијској ревизији 73 институције БиХ.

Посланици би требало да дају сагласност за ратификацију Уговора о државној између БиХ и Црне Горе и Споразума између Савјета министара БиХ и Владе Србије о изградњи међудржавног моста преко ријеке Дрине са пратећим путним објектима на локацији Братунац – Љубовија.