latinica  ћирилица
24/11/2015 |  07:58 ⇒ 12:04 | Аутор: ТАНЈУГ

Египат: Двије експлозије код хотела, три жртве

У бомбашком нападу у близини хотела у Египту, страдало је најмање три особе, док је 12 повријеђено.
Египат, експлозија - Фото: ТАНЈУГ
Египат, експлозијаФото: ТАНЈУГ

Двије бомбе експлодирале су у близини хотела у Египту гдије је боравио судија, убивши најмање три особе, јавља државна телевизија.

Експлозије у граду Ариш догодиле су се дан након другог круга парламентарних избора. Војска и полиција блокирале су околну област. За сада ниједна екстремистичка група није преузела одговорност за напад.

За сада нико није преузео одговорност за овај инцидент, пренио је Ројтерс.

Државна телевизија и безбиједносни извори су навели да је најпре експлодирао аутомобил-бомба, а потом је и друга експлозија ођекнула у тој области, десетак минута касније.

На лице мјеста, око којег је војска и полиција направила обруч, стигла су возила хитне помоћи, саопштили су безбједносни извори.

До експлозија је дошло дан након затварања другог круга парламентарних избора, наводи британска агенција, подсјећајући да је огранак Исламске државе у Египту, Синајска провинција, извео сличне нападе у том региону у покушају да збаци владу у Каиру.

Ариш је главни град покрајине Северни Синај који је удаљен око 100 километара од мjеста на коме се срушио руски путнички авион 30. Октобра, када је убијено 224 људи.

Извор: Б92, Тањуг, Спутњик