latinica  ћирилица
24/11/2015 |  08:46 ⇒ 08:46 | Аутор: СРНА

Коловози мокри, могућа поледица

На путевима у Републици Српској због ниске јутарње температуре могућа је мјестимична поледица, нарочито у вишим предјелима, преко превоја, мостова, надвожњака, као и на прилазима тунелима, саопштено је из Ауто-мото савеза /АМС/ Републике Српске.
Мокри коловози - Фото: РТРС
Мокри коловозиФото: РТРС

Саобраћај се у већем дијелу Републике Српске одвија по мокрим и клизавим коловозима, у котлинама и дуж ријечних токова, као и преко превоја магла мјестимично смањује видљивост, а на дионицама у усјецима и поред камених косина могући су одрони земље и камења на коловоз.

Возачима из АМС савјетују опрезну вожњу и обавезно посједовање зимске опреме.

Саобраћај је измијењен на магистралном путу Кула - Крупац, гдје се радови изводе сваког дана осим недјеље, па возаче из АМС моле да поштују привремено постављену саобраћајну сигнализацију.

Због радова на изградњи обилазнице на дионици магистралног пута Карановац - Црна Ријека у мјесту Бочац, саобраћај се одвија наизмјенично, лијевом саобраћајном траком, гледано из правца Карановца, уз привремено постављену саобраћајну сигнализацију.

На истом магистралном путу, на дионици Црна Ријека - Угар, изводе се радови на санацији коловоза, због чега су могуће повремене обуставе саобраћаја, а на локалитету ХЕ "Бочац два" због радова на минирању терена у току дана долази до обустављања саобраћаја од 11.00 до 11.30 и од 13.30 до 14.00 часова.

Продужени су радови на реконструкцији и санацији водоводне и канализационе мреже на дионици магистралног пута Челинац - Котор Варош, на подручју општине Котор Варош, па се саобраћај одвија једном саобраћајном траком, уз наизмјенично пропуштање возила у времену од 7.00 до 18.00 часова.

Получасовне обуставе саобраћа због деминирања терена активне су од 8.00 до 16.00 часова на дионици магистралног пута Бродско Поље - ентитетска граница /Брусница/, у насељу Лијешће, локалитет Шикаре, на регионалном путу Сребреница два - Братунац један, локалитет Поточари, на дионици регионалног пута Шамац један - Гребнице, локалитет Тишина, те на локалном путу у мјесту Макљеновац на локалитету Разбјењак - Путниково Брдо, подручје Добоја.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини - граница БиХ/Црне Горе /Шћепан Поље/ на снази је забрана саобраћаја за возила чија укупна маса прелази 12 тона и возила чија дужина прелази осам метара.