latinica  ћирилица
24/11/2015 |  11:10 | Аутор: Б92

Надал: Ђоковић је главни изазов

Рафаел Надал сматра да му је протекла сезона најтежа у каријери, али да није страшно јер је пети, а не 100. играч свијета.
Рафаел Надал (ФОТО: movietvtechgeeks.com) -
Рафаел Надал (ФОТО: movietvtechgeeks.com)

Рафаел Надал сматра да му је протекла сезона најтежа у каријери, али да није страшно јер је пети, а не 100. играч свијета.

Шпанац је у 2015. имао скор 61-20, освојио три АТП титуле, али је на Грен слемовима стизао тек до четвртфинала Аустралијен опена и Ролан Гароса.

"Година није почела најбоље, а када немаш контролу над емоцијама не можеш на мечеве да пренесеш шта желиш са тренинга. Крај сезоне сам дочекао са новом енергијом за коју се надам да ће ми помићи да сљедећу добро почнем", рекао је Надал.

Током сезоне се доста спекулисало о могућем нарушеном односу између Рафе и његовог тренера, стрица Тонија.

"Ја сам ове године био проблме, ја сам имао блокаду, није Тони крив. Углавном људи криве онога ко им је најближи, али ја нисам такав. Волим да будем самокритичан. Проблем није био кондициони тренер, нити тениски, нити било ко други. Ја сам био проблем, али сам уз њихову помоћ пронашао рјешење", истиче Надал.

Шпанцу је јасно ко је тренутно "краљ тениса".

"Постоји тенисер који сада осваја све. Играч кога сви желе да побиједе је Новак Ђоковић, он је главни изазов", закључио је Надал.