latinica  ћирилица
24/11/2015 |  12:19 ⇒ 12:24 | Аутор: Агенције

Салах Абдеслам побјегао у Њемачку?

Салах Абдеслам, осумњичен за нападе у Паризу, терориста за којим је расписана потјерница и којег већ данима покушавају ухватити полиције Европе наводно је побјегао из Белгије у Њемачку.

Билд пише да га њемачка полиција гања на аутопуту у близини града Ахена те да контролишу сва возила.

Према неким медијима, Абдеслам је у недјељу виђен у Лијежу. Наводно је тада побјегао полицији и кренуо аутопутем према Њемачкој и успио избјећи полицијске контроле.

Међутим, белгијске власти нису потврдиле те написе. Ипак, уколико у њима има истине, то би значило да је Салах полицији побјегао по други пут. Он и још двојица мушкараца виђени су и заустављени дан након напада у Паризу,  у Француској близу границе с Белгијом. Тада су га пустили јер још није био на листи осумњичених за нападе.

Билд пише да специјалци стоје на граници Белгије и Њемачке у близини Ахена. У недјељу навече, око 23 сата, полиција је Ахену добила информацију од белгијске полиције да је терориста виђен како у БМВ-у иде према Њемачкој. Билд пише да је након тога почела велика потјера. Аутопут код Ахена која има три траке сведена је на само једну и полиција зауставља и контролише сва возила.

Њемачка антитерористичка јединица јуче је прочешљала прихватилиште за избјеглице у Гангелту, будући да су имали информацију да се тамо скривају људи из Париза и Белгије који би могли бити повезани с милитантима. Према тренутним подацима, у Њемачкој борави 427 особа које су квалификоване као терористичка пријетња.