latinica  ћирилица
24/11/2015 |  15:23 | Аутор: СРНА

Општина Источни Дрвар без електричне енергије

Општина Источни Дрвар нема електричну енергију, а у општини Кнежево санирани су сви средњенапонски прекиди.
Источни Дрвар (Foto: Google Maps) -
Источни Дрвар (Foto: Google Maps)

Без струје је још само пет одсто подручја општина Мркоњић Град, Шипово и Рибник.

Већи дио подручја општина Купрес Република Српска и Крупа на Уни стављен је под напон, саопштено је из предузећа "Електрокрајина".

На подручју Бањалуке без напајања електричном енергијом су искључиво приградска насеља, углавном у рејону Бронзаног Мајдана и Крупе на Врбасу, гдје су радници на терену и очекује се да ово подручје буде стављено под напон у току дана.

На подручју општине Челинац без напајања електричном енергијом је још неколико трафо-подручја према насељима Укрина, Скатавци и Поповац, док је у општини Котор Варош без напона још само мањи дио далеководног правца према Шипрагама.

Без струје на подручју Приједора је дио далеководног правца према Горњој Равској, а у општини Оштра Лука без напона су још четири трафо-подручја, док је у општини Крупа на Уни већина подручја снабдјевена електричном енергијом.

До привремених прекида у снабдијевању електричном енергијом на дистрибутивном подручју "Електрокрајине" долазило је због влажног снијега који је обрушавао грање на далеководне стубове и каблове који су покидани.

Све екипе локалних електродистрибуција су на терену и раде на санацији средњенапонске мреже и рјешавању приоритетних кварова на нисконапонској мрежи.