latinica  ћирилица
24/11/2015 |  15:47 | Аутор: СРНА

Крешић: Ојачати капацитете обавјештајног сектора

Замјеник министра безбједности БиХ Мијо Крешић сматра да у борби против тероризма у БиХ треба ојачати капацитете обавјештајног сектора који би могли дати више резултата у спречавању тероризма и појачати рад локалних полиција.
Замјеник министра безбједности БиХ Мијо Крешић - Фото: СРНА
Замјеник министра безбједности БиХ Мијо КрешићФото: СРНА

- То двоје треба увезати, челници полицијских агенција у БиХ немају сметњи у размјени података и сарадњи на свим облицима криминала, па и тероризма. Обавјештајно-безбједносни сектор не може тражити алиби у законском дјелу који је добар - рекао је Крешић.

Крешић је сагласан да парламент БиХ донесе закључак о изради једног детаљног извјештаја са пресјеком стања безбједности у БиХ закључно са данашњим даном, те о томе шта је потребно урадити да би стање безбједности било на вишем нивоу.

- Треба разговарати о побољшању стања безбједности. То је промјењива категорија, изазови које има Европа и свијет. Терористичке пријетње прелиле су се у БиХ и тражимо, користећи наше капацитете, најбољи одговор на ову ситуацију - навео је Крешић.

Он каже да не треба говорити о томе да ли је БиХ спремна, већ о томе да је суочена са проблемом и да мора одговорити на то што је пред њом.

- Ту смо да се на најбољи начин суочимо, користећи капацитете којима располажемо - истакао је Крешић.