latinica  ћирилица
24/11/2015 |  19:53 | Аутор: Б92

Кадиров: Турска ће зажалити због овог инцидента

Лидер Чечена Рамзан Кадиров изјавио је да ће Турска "зажалити због оног што је учинила", након што су турски ловци оборили руски војни авион.

"Не сумњам да ће Турска веома дуго жалити због овог инцидента", написао је Кадиров на свом профилу на Инстаграму, а пренио је Би-Би-Си.

"Они који на сваком кораку говоре о пријатељству и сарадњи се не понашају овако издајнички", истакао је чеченски вођа.

"Сматрам мојом дужношћу да изјавим да смо ја лично, Чеченска Република и читав чеченски народ спремни да испуњавамо наређења која нам да предсједник Русије, а за то имамо вољу, одлучност, веома обучене снаге и хиљаде добровољаца! Стално чекамо на наређења! Тако то раде праве руске патриоте", написао је Кадиров.

Турска је данас оборила руски војни авион на граници са Сиријом зато што је, како тврди турска војска, повриједио ваздушни простор Турске иако је више пута упозорен, док руско Министарство одбране истиче да руски авион није нарушио турски ваздушни простор.

Турски премијер Ахмет Давутоглу рекао је у Аману да је Турска имала право да одговори на повреду свог ваздушног простора и да би свијет требало да зна да ће Турска урадити "шта год је неопходно" како би гарантовала безбједност своје земље.

Нешто раније је руски предсједник Владимир Путин рекао да је напад на руски авион Су-24 "ударац у леђа који су Русији нанијели саучесници терориста" и упозорио да ће обарање руског авиона имати озбиљне посљедице по руско-турске односе.