latinica  ћирилица
25/11/2015 |  09:24 ⇒ 09:25 | Аутор: РТРС

"Један од пилота обореног руског авиона је жив"

Један од двојице руских пилота који се катапултирао након што је руски авион погођен је жив и покупила га је сиријска војска, каже руски амбасадор у Француској.
Пад руског авиона - Фото: Screenshot
Пад руског авионаФото: Screenshot

Према његовим ријечима, пилот је рањен, преноси "Раша тудеј".

“Један од пилота је рањен када се падобраном спуштао, да би га џихадисти након тога убили на дивљачки начин. Други је успио да побјегне. Према посљедњим информацијама покупила га је сиријска војска и он би требало да се врати у руску ваздухопловну базу“, изјавио је амбасадор Александр Орлов.

Подсјећамо, туркменски побуњеници раније су саопштили да су убили оба руска пилота који су се катапултирали из обореног руског борбеног авиона.

Скај њуз је такође пренио, позивајући се на неименоване изворе, да су оба пилота погинула, док су медији у Сирији навели да руски и сиријски хеликоптери трагају за пилотима.

Међутим, Слободна војска Сирије саопштила је да је оборила руски хеликоптер који је кренуо у мисију спасавања пилота из палог војног авиона.

Претходно је саопштено да је један од пилота слетио на територију Сирије коју под контролом држе локални Туркмени, а наводни снимак погинулог руског пилота агенцији Ројтерс доставила је побуњеничка сиријска група.