latinica  ћирилица
25/11/2015 |  13:38 ⇒ 26/11/2015 | 08:46 | Аутор: РТРС

Милинчићева за РТРС: План о рушењу власти у рукама агенције "Спутњик" (ВИДЕО)

Оригинални документ о рушењу власти у Републици Српској био је у рукама руске агенције "Спутњик", потврдило је за нашу Телевизију уредништво ове агенције. Нису, кажу плаћеници, како их је назвала опозиција у Републици Српској, већ агенција с угледом која се бави истраживачким новинарством. Онима који говоре да иза "Спутњика" и сваког њиховог текста стоји или не стоји држава Русија, поручују да не знају шта је новинарство.
Љубинка Милинчић - Фото: РТРС
Љубинка МилинчићФото: РТРС

Руска агенција "Спутњик" помрсила је рачуне СДС-у, ПДП-у и НДП-у који су у сарадњи са западом направили тајни план за рушење предсједника Репбулике Милорада Додика. Љубинка Милинчић главна уредница агенције "Спутњик" за Србију, каже, да су изненађени реаговањима, али и оптужбама опозиције у Српској да су плаћеници.

"Ми смо документ добили прије десетак дана и пажљиво га изучили. Имали смо оригинал у рукама. Из тог оригинала смо издвојили један дио. Могли смо да објавимо и више. Ако се настави ова хајка, можда ћемо и објавити, па ће онда бити јасно да нема потребе за плаћеницима, нити за икаквом подршком са стране", каже Милинчић.

Милинчићева је неупућене информисала и шта значи истраживачко новинарство – да имате нешто што други немају. Никада се, кажу, нису бавили спекулацијама већ чињеницима. А чињеница је и оргинални документ који су имали у рукама. Осврнула се и на став ПДП-а и њеног шефа бх. дипломатије Игора Црнатка који је у паници телефонирао руском амбасадору у БиХ и тамо сазнао да иза "Спутњиковог" текста не стоји држава.

"Наравно, да не стоји држава Русија иза тог текста. Нико Русију није ни питао, нити се бави новинарским текстовима. Ако неко мисли да ми свако јутро кад устанемо треба да позовемо Москву и питамо шта треба да радимо и пишемо, онда се грдно вара!", категорична је она.

Милинчић подсјећа да је, у вези њиховог текста о тајном плану рушења власти и Милорада Додика, Спутњик објавио сва реаговања, највише опозиције из Републике Српске. Част и новинарску професију наставиће да бране, истиче, само аргументима.