latinica  ћирилица
25/11/2015 |  18:35 ⇒ 20:37 | Аутор: РТРС

Енес Тихић- Пријетња за безбједност у Сребреници? (ВИДЕО)

Припадници Центра јавне безбједности Бијељина претресли су синоћ кућу Даута Тихића из Скелана. На саслушању је задржан његов син Енес због сумње да је починио кривично дјело- недозвољена производња и промет оружја или експлозивних средстава.
Енес Тихић - Фото: РТРС
Енес ТихићФото: РТРС

Тихић, који је бивши припадник такозване Армије БиХ и одборник у сребреничком парламенту, у изјави за нашу телевизију рекао је да полиција осим његовог пиштоља, за који има дозволу, није нашла ништа што би теретило њега или његовог сина. Ипак, полиција, како сазнајемо, у Тихићевој кући није пронашла само пиштољ.

Из извора блиских истрази сазнајемо да је тридесеттрогодишњи Енес Тихић учествовао у нарушавању безбједности недавно одржане донаторске конференције у Сребреници. У претресу куће, коју је наредио основни суд у Сребреници, наводно је пронађен и сумњив пропаганди материјал. Енесова мајка, Хаша Тихић, тврди да је ријеч о политички мотивисаном нападу на њену породицу.

Да је Енес Тихић задржан на саслушању у ЦЈБ Бијељина, потврдио је за РТРС његов отац Даут Тихић. Осим пиштоља који је легално у његовом посједу, његов отац тврди да полиција није ништа друго пронашла.

- Ми нисмо терористи, ми смо легални грађани Републике Српске који као лојални грађани испуњавју своју дужност. Ја имам пуно повјерење у тужилаштво и полицију Републике Српске, тако да нема разлога дизати некакву панику - рекао је Даут Тихић.

Енес Тихић како незванично сазнајемо живи на релацији Сребреница – Шведска и лијечи се од посттрауматског стресног синдрома. Породица Тихић је под теретом сумњиве ратне прошлости. Против Даута Тихића, иначе одборника у Скупштини општине Сребреница, од 2014. године води се поступак због сумње да је починио ратни злочин против цивилног становништва, потврђено нам је у Окружном тужилаштву у Бијељини.