latinica  ћирилица
27/11/2015 |  16:28 ⇒ 17:35 | Аутор: РТРС

Бањалука: Пуштена у рад производна линија индустријске пекаре "Житопродукт" (ВИДЕО)

Након више од деценију од стечаја бањалучког "Житопродукта" , захваљујући новом инвеститору и банкама које су подржале овај пројекат, поново је пуштена у рад производна линија индустријске пекаре "Житопродукт" у Бањалуци.
Житопродукт - Фото: РТРС
ЖитопродуктФото: РТРС

Радници су задовољни што су поново добили посао. Капацитет млина је 100 тона брашна, или и до 30 хиљада векни хљеба дневно.

У управи предузећа тврде да ће у првој фази запослити око 70 радника, у наредних годину или двије обезбиједиће 400 нових радних мјеста.

Радници данас не крију задовољство, кажу у некадашњем Житопродукту, прошли су све фазе, и обављали разне послове, данас кончно, поново за машинама.

- Замислите када 1978. дођете у Житопродукт са дипломом Технолошког факултета и они вам пруже све, да путујете по Европи, свијету. Данас имамо једну модерну и савремену пекару, која производи 15 до 20 врста пецива, рекао је Раде Петровић, стручни срадник за технологиј и извршни директор.



Инвестиција је , каже предсједник управе, Славиша Крунић, износила 12 милиона марака. Опустошени некадашњи гигант, овим улагањем, оспособљен је за само годину дана.

- Прије само годину днам, свједноци сте да овдје није било ничега. Данас смо оспособили све и нећемо стати ту. Имапо план за извоз и нове инвестиције, истакао је Крунић.

- Ово је нови почетак Житородукта који је некадашњи симбол Бањалуке, истакао је српски члан Предсједништва БиХ из Републике Српске Младен Иванић који је пустио у рад производну линију индустријске пекаре "Житопродукт".

Покретање производње Житопродукта допринијеће позитивном пословном амбијенту Бањалуке и Републике Српске. Инвеститори наводе, ово је тек почетак и најављују нова улагања.