latinica  ћирилица
28/11/2015 |  14:22 ⇒ 14:51 | Аутор: ТАНЈУГ

Пуповац: Милановић ми није нудио функцију, не бих ни прихватио

Потпредсједник Самосталне демократске српске странке Милорад Пуповац оповргао је медијске наводе према којима је са челником Социјалдемократске партије Хрватске Зораном Милановићем договорио мјесто потпредсједника нове владе.
Милорад Пуповац - Фото: ТАНЈУГ
Милорад ПуповацФото: ТАНЈУГ

Пуповац је, истовремено, поручио како ту функцију не би прихватио чак и да му је била понуђена, пренио је Индекс.

"Нити ми је Милановић то нудио, нити смо о томе разговарали. Чак и да ми је та функција била понуђена, не бих је прихватио, јер имам друге преференције и обавезе у Сабору и на факултету на којем радим", казао је Пуповац Хрватском радију.

Рекао је и како је СДСС-у прихватљива Милановићева понуда челнику Моста Божи Петрову да буде предсједник Сабора.

"Као вођа платформе Мост, Петров позива на национално јединство, а дужност предсједника Сабора је, уз предсједницу Републике, идеална за гарантовање јединства", објаснио је Пуповац.

Он, међутим, није наклоњен идеји о нестраначкој стручној влади, јер сматра да би она довела до "даљег развлашћивања политике" и смањила утицај грађана на политичко одлучивање кроз изабране представнике.

Поводом изјава члана СДСС Мирка Рашковића који тврди да га из те странке притискају да подржи Милановића као мандатара за састављање нове владе, Пуповац је поновио да притиска из СДСС није било те да та странка не пријети никоме.

Поновио је и да је Рашковић посљедњих дана одбијао комуникацију са својом странком те да је виђан у разговорима с људима из једне велике странке.

Потврдио је да ће се наредних дана састати Извршни одбор СДСС и разговарати о Рашковићевим поступцима, а очекује да ће и сам Рашковић објаснити зашто је одлучио да дјелује противно одлукама страначких тијела у доношењу којих је и сам учествовао.

На питање да ли ће Рашковић бити искључен из странке није одговорио, а казао је да ће, након Извршног одбора, о Рашковићевој судбини у странци одлучивати Председништво СДСС.