latinica  ћирилица
29/11/2015 |  14:26 | Аутор: СРНА

Ђокић: Поништити одлуку и преиспитати рад Уставног суда БиХ

Предсједник Социјалистичке партије Петар Ђокић изјавио је да ће на данашњем састанку, који је у Бањалуци сазавао предсједник Републике Српске Милорад Додик са званичницима из Српске, СП захтијевати да се поништи одлука Уставног суда БиХ о Закону о празницима Српске, да се преиспита рад тог суда и да се тројица странаца елиминишу из њега.
Изборна конференција ОО СП у Теслићу -
Изборна конференција ОО СП у Теслићу

Ђокић истиче да је крајње вријеме да, након 20 година од потписивања Дејтонског мировног споразума, БиХ има ту важну институцију без утицаја странаца, који је у претходном периоду био деструктиван и штетан по интересе и животе грађана у БиХ.

"Очекујем да већ данас учинимо оно што жели сва јавност у Републици Српској и ван Српске која је заинтересована за ово питање - да постигнемо пуно јединство", рекао је Ђокић.

Он је нагласио да је крајње вријеме за постизање јединства о виталним питањима и да ће се социјалисти потрудити и дати свој допринос за то.

"Ми /СП/ имали смо ту способност и у ранијим периодима и мислим да ћемо је и данас још једном потврдити. То нам је неопходно да бисмо имали одлучан, озбиљан и одговаран став Републике Српске према неправедној, политичкој и веома штетној одлуци који је донио Уставни суд БиХ", наводи Ђокић.

Према његовим ријечима, Уставни суд БиХ је у досадашњем периоду био фактор деструкције који је "разваљивао" Дејтонски споразум, умјесто да је давао допринос да се он спроводи.

Ђокић, који борави у Теслићу поводом друге ванредне изборне конференције Општинског одбора ове странке, рекао је да се данас завршава активност спровођења страначких избора, након што је донијета одлука да се обнови и побољша рад СП-а у овој општини.

Лидер социјалиста увјерен је да ће СП бити у прилици да на врло квалитетан начин у наредном периоду успостави рад ове партије која на подручју Теслића има велики углед, дубок и позитиван траг.

"Увјерен сам да ће повјерење грађана у наредном периоду бити далеко веће према СП-у у Теслићу", рекао је Ђокић.

Предсједник Повјереништва Општинског одбора СП-а Теслић Добрила Дринић Малић рекла да је ванредна изборна конференција сазвана јер је у фебруару Извршни одбор СП-а због лоших изборних резултата распустио локални одбор.

Другој ванредној изборној конференцији Општинског одбора СП-а присуствују и посланици у Народној скупштини Републике Српске испред ове странке Слободан Протић, Недељко Милаковић, министар рада и борачко-инвалидске заштите Српске Миленко Савановић и остале званице.