latinica  ћирилица
29/11/2015 |  18:31 ⇒ 19:09 | Аутор: Ројтерс

"Краљ Цигана" који је пребио Кличка!

Тајсон Фјури (27) је бацио на кољена великог шампиона!
Тајсон Фјури - Фото: Getty Images
Тајсон ФјуриФото: Getty Images

Он није само побиједио, буквално је пребио Владимира Кличка. Украјинац није знао гдје се налази. Остао је на ногама, али одлуку судија нико није морао да чека. Одмах је било јасно да ће први пут од 2004. године осетити горчину пораза. Преко ноћи Фјури је постао свјетска звијезда!

У рингу је показао неустрашивост, а и ван конпаца његова прича је више него интересантна.

Сам себи је дао надимак "Краљ Цигана". Наиме, он потиче из ирске породице путника и све док се није оженио живио је у приколици. Међутим, скромност му није врлина. За себе, потпуно озбиљан, каже да је "најбољи тешкаш свих времена".

Од првог дана његов живот је велика борба. Родио се три мјесеца раније и љекари су били убијеђени да неће успјети да се извуче. Тек је у шестој години почео да расте.

Тајсон Фјури се као дијете борио са озбиљним поремећајем. Често му се привиђало да његова кућа гори или да се у соби налази са пуно чудовишта. Проблеми су нестали послије шесте године када је нагло почео да расте. У породици Фјури бокс је начин живота. И Тајсонов отац Џон био је више него успјешан у рингу. Желио је да му се син бави овим спортом, па му је дао име по Мајку Тајсону. Каријера овог легендарног спортисте послужила је Џону да одабере идеално име за свог насљедника.

Иако има солидно образовање, Фјури није велики љубитељ читања. На његовој полици могуће је наћи само једну књигу - Библију.

Висок је 206 центиметара и не може да спава у обичном кревету, па је наручио посебан модел. Фјури може да се "похвали" чињеницом да је његов кревет исти као онај који има и краљица Елизабета Друга. У шали каже да су управо добар кревет и удобне ципеле све што му је потребно.

И поред тога што нема неких великих испада ван спортског борилишта, Фјури је недавно шокирао свијет изјавом о допингу.

- Зашто не бисмо узимали средстава да будемо бољи? Публика би уживала и зато сматрам да је у боску потребно да се легализује допинг - закључио је Тајсон.

Имао је једну велику жељу, али је супруга Парис без размишљања рекла "не"! Фјури је хтио да сина назове Исус, али је у договору са женом одлучио да насљеднику да име Принц.

И за крај, он за себе мисли да је суперхерој. На конференцију за штампу дошао је обучен као Бетмен...