latinica  ћирилица
30/11/2015 |  09:47 ⇒ 09:50 | Аутор: Агенције

Сарајево: Ухапшено пет лица због пореских утаја

На подручју Сарајева јутрос је ухапшено пет лица, осумњичених за организовани криминал, пореску утају, фалсификовање или уништење пословних или трговачких књига или исправа, подношење лажне пореске пријаве и прање новца, саопштено је из Агенције за истраге и заштиту БиХ.

У оквиру оперативне акције "Ребус", ухапшена су лица чији су иницијали А.М. /44/, А.Ћ. /43/, Е.Ш. /30/, А.Б. /31/ и А.М. /46/, која су осумњичена да су незаконитим активностима буџету Федерације БиХ причинили вишемилионску штету.

У току су претреси стамбених и пословних објеката на 14 локација, с циљем проналажења и привременог одузимања предмета који могу послужити као доказ у даљем поступку.

Ухапшена лица су осумњичена да су починила кривична дјела, обављајући различите дужности и послове у привредним друштвима "Мрква груп Сарајево" и "Мрква Сарајево".

Приликом рада на овом предмету, полицијски службеници Сипе остварили су блиску сарадњу са службеницима Пореске управе Федерације БиХ.

Данашње активности спроведене су у сарадњи са полицијским службеницима МУП-а Кантона Сарајево, а по наредбама сарајевског кантоналног суда и тужилаштва и резултат су вишемјесечне истраге.

Ова лица биће приведена у службене просторије Сипе ради криминалистичке обраде, након које ће, уз извјештај о почињеном кривичном дјелу и починиоцима, бити предата на даље поступање Тужилаштву Кантона Сарајево.