latinica  ћирилица
30/11/2015 |  09:52 | Аутор: СРНА

Мајкић-Стевандић: Палаврићева и Ћеман су Изетбеговићева продужена рука

Посланик СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Душанка Мајкић изјавила је да су бошњачке судије Уставног суда БиХ Сеада Палаврић и Мирсад Ћеман продужена рука предсједника СДА Бакира Изетбеговића у том суду и да се то види по одлукама.
Уставни суд БиХ (архива) - Фото: РТРС
Уставни суд БиХ (архива)Фото: РТРС

Мајкићева је истакла да је одлуком о неуставности 9. јануара као Дана Републике Српске настављена деградација Уставног суда БиХ.

"Страшно је да су судије које долазе из Европе, а које би морале да имају прави критеријум, да знају да овакве одлуке иду на штету Републике Српске и да су против Устава Српске, гласале као и Бошњаци", рекла је Мајкићева за "Вечерње новости".

Она је навела да се странци очигледно нису ни потрудили да од домаћих судија науче како треба, прије свега, добро радити посао у корист свих народа.

Потпредсједник Народне скупштине Српске Ненад Стевандић рекао је да су стране судије заједно са бошњачким у Уставном суду БиХ "одиграле по нотама" Бакира Изетбеговића и донијеле одлуку о неуставности 9. јануара као Дана Републике Српске.

Он истиче да је за представнике институција Српске и представнике Републике Српске у заједничким институцијама БиХ сада најбитније да поштују Декларацију Народне скупштине у којој се наводи да Дан Републике неће бити укинут, чак иако Уставни суд БиХ овај празник прогласи неуставним.