latinica  ћирилица
01/12/2015 |  08:31 | Аутор: СРНА

Мјестимично влажни коловози, поледица у вишим крајевима

У Републици Српској и Федерацији БиХ јутрос се саобраћа по мјестимично влажним коловозима, а на дионицама у вишим крајевима на прилазу тунелима и преко мостова могућа је мјестимична поледица, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.
Мокри коловози - Фото: РТРС
Мокри коловозиФото: РТРС

У усјецима и поред камених косина неопходан је опрез због могућих одрона.

Због изградње обилазнице на магистралном путу М-16, дионица Карановац - Црна Ријека у мјесту Бочац, саобраћа се наизмјенично, лијевом траком из правца Карановца, уз привремено постављену сигнализацију.

На истом магистралном путу, на дионици Црна Ријека - Угар, могуће су повремене обуставе због санације коловоза.

На локалитету ХЕ Бочац 2, на истом магистралном путу, продужени су радови минирања терена због чега су сваким даном, осим недјеље, актуелне обуставе саобраћаја од 12.00 до 13.30 часова.

Продужени су радови на реконструкцији и санацији водоводне и канализационе мреже на дионици магистралног пута Челинац - Котор Варош, на подручју општине Котор Варош. Саобраћа се једном траком, уз наизмјенично пропуштање возила од 7.00 до 18.00 часова.

Данас почиње деминирање терена због чега ће бити повремених обустава саобраћаја на магистралном путу М-14,1 дионица Бродско Поље - ентитетска граница /Брусница/, на локалитету Клакар Доњи од 8.00 до 15.00 часова, и то 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања.

Получасовне обуставе актуелне су на истом магистралном путу у насељу Лијешће, локалитет Шикаре од 8.00 до 16.00 часова.

Због деминирања терена биће повремених обустава саобраћаја на регионалном путу Сребреница два - Братунац један, локалитет Поточари, до 16. децембра од 8.00 до 16.00 часова, и то 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања.

На дионици магистралног пута М-18, дионица Брод на Дрини - граница БиХ/Црне Горе /Шћепан Поље/ на снази је забрана саобраћаја за возила чија укупна маса прелази 12 тона и возила чија дужина прелази осам метара.

Због изласка грађевинских машина и возила ангажованих на изградњи аутопута Бањалука - Добој, на магистралном путу Вукосавље - ентитетска граница /Каруше/ на дионицама Шешлије - Јоховац и Јоховац - Руданка измијењен је режим саобраћаја и то тако да ће се повремене обуставе саобраћаја вршити сваки пуни час и трајаће по 15 минута, радним данима и суботом од 7.00 до 17.00, а недјељом од 7.00 до 13.00 часова.

Због изласка возила и грађевинских машина које су ангажоване на изградњи аутопута Бањалука - Добој измијењен је режим саобраћаја на магистралном путу М-16.1, дионица Клашнице један - Прњавор, насеобина Лишња, од 7.00 до 19.00 часова.

На регионалном путу Горња Вијака један - Горња Вијака два привремено ће бити преусмјерен саобраћај на новоизграђену саобраћајницу, због изградње вијадукта на аутопуту Бањалука - Добој, дионица Прњавор - Добој.

На регионалном путу Р-413, дионица Котор Варош - Митровићи ради извођења радова на реконструкцији и санацији градске водоводне мреже и проширења канализационе мреже, саобраћа се наизмјенично једном траком.

На регионалном путу Р-476 дионица Укрина - Вијака, у Вијачанима због санације коловоза саобраћа се повремено једном траком. На путном правцу Карановац -Митровићи на мјесту клизишта саобраћа се једном траком.

Од 23. новембра забрана на регионалном путу Братунац три - Дрињача не односи се на аутобусе превозника Холдинг "Дринатранс" Зворник. И даље остаје на снази забрана за теретна возила укупне масе преко 3,5 тоне и аутобусе класе М3.

Због помјерања терена обустављен је саобраћај за теретна возила преко 3,5 тоне највеће допуштене масе и аутобусе на дионици М-5 Сарајево транзит. За вријеме обуставе саобраћај је преусмјерен кроз град Сарајево.

Почели су радови на деминирању терена на магистралном путу Сребреник - Орашје у мјесту Церик, због чега су од 8.00 до 16.00 часова актуелне получасовне обуставе.

На граничним прелазима нема дужих чекања.

Из Ауто-мото савеза Српске возачима савјетују да возе опрезно и да на пут не крећу без зимске опреме која је законски обавезна на путевима у БиХ.