latinica  ћирилица
01/12/2015 |  14:46 ⇒ 18:08 | Аутор: РТРС

Расправа о ребалансу буџета у Зворнику (ВИДЕО)

У Зворнику је одржана јавна трибина о теми "Израда нацрта ребаланса буџета за ову годину" и " Израда Нацрта буџета за 2016. годину" које су одборници усвојили на прошлој сједници скупштине општине.
Зворник - расправа о буџету - Фото: РТРС
Зворник - расправа о буџетуФото: РТРС

Трибини су присустовали представници општинског одјељења за финансије и буџетски корисници.

Најављена повећана издвајања буџетске кориснике радују. Зворнички центар за социјални рад добиће 130 хиљада марака више у односу на 2015.

-Нема разлога да не будемо задовољни, јер то су мање-више законом уређена права. Ако се случајно деси да није добро усаглашен буџет, она се испеглају путем ребаланса, углавном корисници дођу до свих својих права, каже Вукашин Николић, директор Центра за социјални рад Зворник.

Нацртом је предвиђено да издвајања за Дом културе остану на нивоу овогодишњих, из општинске касе добиће 60 хиљада марака.

Ђорђе Деурић, ЈУ Дом омладине Зворник, истиће да су двајања за културу увијек мала и недовољна, али с обзиром на ситуацију треба бити задовољан буџетом који је предвиђен.

Највећи дио примједби односио се на поштовање рокова, али и исплата буџетом предвиђеног.

Срђан Деспић, начелник Одјељења за финансије општине Зворник, нагласио је да је циљ расправе да се са буџетским корисницима усагласе њихове потребе и могућности Општине. "Ограничени смо од министарства финансија, али отприлике, гледали смо удружења и грантове и да повећамо средства у зависности од њихових потреба", наводи Деспић.

Буџет општине Зворник за наредну годину износиће 22 и по милиона марака, што је за 2 милиона и 250 хиљада више у односу на ову годину.