latinica  ћирилица
01/12/2015 |  16:17 ⇒ 16:18 | Аутор: klix.ba

Звиздић: Смјену ДФ-ових функционера тражили Изетбеговић и Човић

Предсједавајући Савјета министара БиХ Денис Звиздић доставио је Парламенту БиХ Одлуку о смјени министра саобраћаја и комуникација Славка Матановића и замјеника министра одбране БиХ Емира Суљагића. Он је у одлуци навео како ДФ-ове функционере смјењује на захтјев "предсједника СДА Бакира Изетбеговића и предсједника ХДЗ-а БиХ Драгана Човића".
Денис Звиздић - Фото: РТРС
Денис ЗвиздићФото: РТРС

"Предсједник СДА Бакир Изетбеговић и предсједник ХДЗ-а БиХ  Драган Човић су предсједавајућем Савјета министара БиХ 19. новембра 2015. године упутили захтјев о покретању поступка смјене министра комуникација и саобраћаја и замјеника министра одбране, у циљу имплементације коалиционог договора са Савезом за бољу будућност", написао је Звиздић у образложењу.

Одлука би требало ступити на снагу даном потврђивања у Парламентарној скупштини Босне и Херцеговине.

ХДЗ БиХ је раније најавио да ће подржати смјену функционера из Демократске фронте, док став Савеза за промјене у вези с реконструкцијом Савјета министара БиХ још увијек није у потпуности јасан.

Остаје упитно и како ће гласати заступници СДА у Заступничком дому ПС БиХ Салко Соколовић, Шемсудин Мехмедовић, Садик Ахметовић и Сенад Шепић.

Подсјећамо, Соколовић је недавно изјавио да неће подржати смјену министара ДФ-а у Савјету министара БиХ.