latinica  ћирилица
01/12/2015 |  16:18 ⇒ 16:31 | Аутор: РТС

Министарски савјет ОЕБС-а у Београду, стигли први гости

Све је спремно за одржавање Министарског савјета ОЕБС-а 3. и 4. децембра у Београду. Престоница ће угостити више од 40 министара спољних послова, а већ данас пристижу делегати како би учествовали на припремним састанцима. На састанку ће учествовати представници 57 држава- чланица и 11 земаља партнера ОЕБС-а.
Министарски савет ОЕБС-а у Београду - Фото: РТС
Министарски савет ОЕБС-а у БеоградуФото: РТС

Београдска Комбанк арена примила је прве госте - претходницу Министарског савета ОЕБС-а. У једној од десет канцеларија за састанке са укупно 1.700 мјеста, припремни састанци.

Амбасадори и високи званичници заузели су мјеста у једној од сала арене гдје разрађују планове за састанак на министарском нивоу који ће се одржати у пленарној сали у четвртак и петак, 3. и 4. децембра.

За 1.500 представника 57 земаља - чланица и 11 држава партнера и 3.000 слушалица, 650 микрофона и 29 преводилачких кабина - на шест језика.

Највећи организациони изазов за Београд од Самита несврстаних 1989. године и у години када се обиљежавају четири деценије од усвајања Завршног акта из Хелсинкија. Прилика и за промоцију града.

"Имали смо прилику прошле године да будемо домаћини Самита 16 шефова влада земаља Централне и Источне Европе и Кине, био нам је у посјети и предсједник Кине, били смо домаћини и самита градоначелника, али ово је највећи скуп у посљедњих 26 година и сјајна прилика и за промоцију града Беогарда", рекао је градоначелник Београда Синиша Мали.

Важни састанци у Палати Србија. Сала Југославија спрема се да на ручку угости високе делегате, које ће на улазу сачекати и промотивни штандови. Скуп ће пратити више од 500 представника медија, а акредитовано је 150 редакција.