latinica  ћирилица
01/12/2015 |  18:03 ⇒ 19:14 | Аутор: Блиц

Нови спискови Брозове имовине на 1.000 страна

Оставинска расправа о подјели имовине некадашњег доживотног предсједника СФРЈ Јосипа Броза Тита, која се води пред Првим основним судом у Београду, јуче је одложена како би се правни заступници Брозових насљедника упознали са садржином нових списа.

Ново рочиште за оставинску расправу заказано је за 16. децембар. До одлагања је дошло јер су адвокатима Брозових насљедника накнадно уручени новопристгли списи о којима треба да се изјасне.

- То су списи који су у суд стигли прије више од мјесец дана али због техничких проблема, односно зато што није радила фотокопир машина, они нам нису достављени. Колегиница је у међувремену успјела да их копира и да нам их достави. То су списи који су стигли са стране, а ми и даље скупљамо доказе како бисмо тачно утврдили шта је имовина Јосипа Броза - рекла је за "Блиц" Виолета Кочић Мирачек, заступник Титовог сина Мише и унуке Златице.

Она је рекла да је ријеч о кутији пуној писаног материјала, и да тек треба да га погледа, након чега ће се изјаснити о њима. Ти спискови садрже на хиљаде страна, и биће потребно вријеме да се прегледају. Процјена суда је да ће то бити могуће до 16. децембра 2015.