latinica  ћирилица
01/12/2015 |  21:34 ⇒ 22:43 | Аутор: РТРС

СЕХА лига- Побједа Борца над Татраном

Рукометаши бањалучког Борца остварили су вечерас важну побједу на свом паркету у дворани Борик.
РК Борац - Фото: РТРС
РК БорацФото: РТРС

Рукометаши Борца побиједили су вечерас словачки Татран Прешов резултатом 24:23 у 10. колу регионалне СЕХА лиге. Погодатком Стефана Јанковића у посљедњим секундама утакмице, домаћини су одушевили публику и укњижили важну побједу.

Борац слави Стефана Јановића. 23-годишњи бек Бањалучана феноменалним голом, у посљедњим тренуцима меча са више од половине терена, донио је побједу својој екипи, другу ове сезоне у СЕХА лиги. Борац је одиграо најбољу утакмицу ове сезоне и на крилима публике и младих играча, Јанковића, Ћелића и Ћеранића, који су постигли посљедњих пет голова, дошао до заслуженог тријумфа.

Бањалучани су губили већим дијелом утакмице, на полувремену 14-10, а у појединим тренуцима и са 6 голова разлике, међутим у посљедњих 10 минута, Борац је добром игром у одбрани, и уз мало среће, успио да ухвати резултатски прикључак, а финиш зачини невјероватним голом Јанковића.

Ово је био тек други пораз словачког шампиона у СЕХА лиги, у којој је и даље лидер на табели и један од кандидата за титулу.

Најефикаснији у екипи домаћина био је Јанковић са 6 голова, Ћелић је постигао 4, а Ћеранић и Тривунџа по три. У екипи Татрана Антл и Рабек постигли су по 6 голова. У наредном колу, 9. децембра Бањалучани дочекује суботички Спратак Војпут.