latinica  ћирилица
02/12/2015 |  08:13 | Аутор: СРНА

Магла у котлинама и дуж ријечних токова

У Републици Српској и Федерацији БиХ јутрос се саобраћа без застоја и посебних ограничења, осим на дионицама гдје су у току радови, а у котлинама и дуж ријечних токова мјестимично има магле, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.
Магла - Фото: илустрација
МаглаФото: илустрација

На дионицама у усјецима и поред камених косина могући су одрони земље и камења на коловоз.

Због изградње обилазнице на магистралном путу М-16, дионица Карановац - Црна Ријека у мјесту Бочац, саобраћа се наизмјенично, лијевом траком гледано из правца Карановца, уз привремено постављену саобраћајну сигнализацију. На истом магистралном путу, на дионици Црна Ријека - Угар, због санације коловоза могуће су повремене обуставе саобраћаја.

На локалитету ХЕ Бочац два, на истом магистралном путу, продужени су радови минирања терена због чега у току дана долази до обустава саобраћаја од 11.00 до 11.30 часова и од 13.30 до 14.00, сваким даном осим недјеље.

Продужени су радови на реконструкцији и санацији водоводне и канализационе мреже на дионици магистралног пута Челинац - Котор Варош, на подручју општине Котор Варош, па се саобраћа једном траком, уз наизмјенично пропуштање возила од 7.00 до 18.00 часова.

Због деминирања терена биће повремених обустава саобраћаја на магистралном путу М-14,1 дионица Бродско Поље - ентитетска граница /Брусница/, на локалитету Клакар Доњи од 8.00 до 15.00 часова, у интервалима 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања саобраћаја.

Због деминирања терена биће повремених обустава саобраћаја на регионалном путу Р-453 Сребреница два - Братунац један, локалитет Поточари, од 8.00 до 16.00 часова, у интервалима 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања саобраћаја.

На регионалном путу Р-474, дионица Вијака два - Разбој, локалитет Вучјак, у току је санација клизишта и дијела регионалног пута у дужини од 900 метара. Саобраћа се успорено, уз наизмјенично пропуштање возила и краћа задржавања.

Због изградње саобраћајнице и моста преко ријеке Укрине у Драгаловцима измијењен је режим саобраћаја на регионалном путу Прњавор - Добој, дионица Горња Вијака 2 - Разбој, у мјесту Драгаловци. Саобраћаће се несметано, уз повремене потпуне обуставе за сва возила у трајању од највише 45 минута.

Због изласка грађевинских машина и возила ангажованих на изградњи аутопута Бањалука - Добој, на магистралном путу М-17 Вукосавље - ентитетска граница /Каруше/ на дионицама Шешлије - Јоховац и Јоховац - Руданка измијењен је режим саобраћаја, па ће бити повремених обустава по 15 минута, радним данима и суботом од 7.00 до 17.00, а недјељом од 7.00 до 13.00 часова.

Због изласка возила и грађевинских машина ангажованих на изградњи аутопута Бањалука - Добој измијењен је режим саобраћаја на магистралном путу М-16.1, дионица Клашнице 1 - Прњавор /насеобина Лишња/ и од 7.00 до 19.00 часова на снази је измјена режима саобраћаја, уз привремено постављену саобраћајну сигнализацију.

На регионалном путу Горња Вијака једна - Горња Вијака два привремено ће бити преусмјерен саобраћај на новоизграђену саобраћајницу због изградње вијадукта на аутопуту Бањалука - Добој, дионица Прњавор - Добој.

На регионалном путу Р-413, дионица Котор Варош - Митровићи, због реконструкције и санације градске водоводне мреже и проширења канализационе мреже, саобраћа се наизмјенично једном траком, уз привремено постављену саобраћајну сигнализацију.

На регионалном путу Р-476 дионица Укрина - Вијака, у Вијачанима, због санације коловоза, саобраћа се повремено једном траком. На путном правцу Карановац -Митровићи на мјесту клизишта саобраћа се једном траком.

Од 23. новембра забрана на регионалном путу Братунац 3 - Дрињача не односи се на аутобусе превозника "Дринатранс" Зворник. И даље остаје на снази забрана за теретна возила укупне масе преко 3,5 тоне и аутобусе класе М3.

Због деминирања терена на магистралном путу Сребреник - Орашје у мјесту Церик од 8.00 до 16.00 часова на снази су получасовне обуставе саобраћаја.

Због помјерања терена обустављен је саобраћај за теретна возила преко 3,5 тоне највеће допуштене масе и аутобусе на дионици Сарајево транзит. За вријеме обуставе саобраћај је преусмјерен кроз град Сарајево.

На граничним прелазима нема дужих чекања.

Због радова на подручју Црне Горе у Плужинама данас и сутра од 11.00 до 13.00 и од 14.00 до 16.00 часова биће обустављен саобраћај на магистралном путу Шћепан Поље - Плужине.