latinica  ћирилица
02/12/2015 |  09:02 | Аутор: РТС

Данас мечеви 1/8 финала Купа Србије

Куп је специфично такмичење, фаворити често не побјеђују, изненађења се стално дешавају... Ако изузмемо чињеницу да је посљедња тврдња уједно и оксиморон (нешто престаје да буде изненађење ако се дешава стално), ове толико пута поновљене фразе не треба узимати олако. Осмина финала Купа Србије доноси неке јако занимљиве мечеве и, сходно томе, обећава и неке јако занимљиве исходе...
Финале купа Србије - Фото: илустрација
Финале купа СрбијеФото: илустрација

Чукарички иде, како и у овом клубу сами рекли, на најтеже гостовање. Екипа са Бановог брда игра против Јавора, тима који ове сезоне игра тако да није грешка рећи да је Суперлига богатија због њиховог повратка.

Чачански Борац долази на стадион “Рајко Митић", гдје ће му противник наравно бити Црвена звезда. “Зебре" остварују запажене резултате у домаћем првенству, али су због интерних превирања и проблема остали без тренера. Умјесто Ненада Лалатовића стигао је Милорад Косановић, стручњак који је потврђен у стварању фудбалера и тимови који играју квалитетан фудбал. Он је тренер, на крају, који је и у два мандата радио управо у Црвеној звезди, због чега је управо овај дуел (поред, наравно, евидентног квалитета београдских црвено-бијелих) један од дербије ове фазе такмичења.

Други дерби се свакако игра на Врачару, гдје ће, упркос обостраној жељи да наступају на популарном “крову", играти Вождовац и Партизан. Црно-бијели улазе у меч из невјероватног ритма утакмица - свакако ритма какав ниједна наша екипа никада није прошла у истом периоду ма које сезоне - а велике утакмице их тек очекују до одласка на паузу. У другачијим околностима, сва је прилика, тренер Љубинко Друловић би одморио неке од играча који су највише потрошени, али због бодовног заостатка у Суперлиги Србије он то вјероватно не смије да учини у превеликој мјери. Куп, у овом тренутку макар, дјелује као најреалнији пут да клуб из Хумске стигне до трофеја.

Остали суперлигаши играју са екипама из Прве лиге Србије. Војводина дочекује Инђију и апсолутни је фаворит, али не бисмо то смјели да кажемо и за Раднички из Ниша, који стиже под Багдалу и игра са Напретком, лидером и најквалитетнијим тимом друге лиге.

Екипа Милана Раставца игра врло паметан и дисциплинован фудбал и ове године на теренима широм наше земље, свакако је квалитетнија од свог ривала, али није у предности у истој мјери као што је то Војводина, па чак ни ОФК Београд који на Карабурми игра са Доњим Сремом, односно Спартак који чека Бежанију.

Уколико се мечеви заврше без побједника, одмах се приступа извођењу једанаестераца.

Парови осмине финала Купа Србије:

13:00 сати

СУБОТИЦА: Спартак - Бежанија

БЕОГРАД: ОФК Београд - Доњи Срем

БЕОГРАД: Вождовац - Партизан, стадион ФК Обилић

ЈАГОДИНА: Јагодина - БСК Борча

15:00 сати

НОВИ САД: Војводина - Инђија

16:30 сати

КРУШЕВАЦ: Напредак - Раднички (Ниш)

17:00 сати

ИВАЊИЦА: Јавор Матис - Чукарички

БЕОГРАД: Црвена звезда - Борац

Термини остатка такмичења:

1/4 финала 2. марта 2016. године

1/2 финала 16. марта 2016. године (прва утакмица)

1/2 финала 20. марта 2016. године (друга утакмица)

Финале 11. маја 2016. године