latinica  ћирилица
02/12/2015 |  11:33 ⇒ 11:55 | Аутор: РТРС

Влада Српске: Стратегија транспорта након успостављања механизма координације

Влада Републике Српске усвојила је Информацију о изради пројектног задатка за израду Стратегије и Акционог плана транспорта БиХ за период 2015- 2030. године.
Влада Републике Српске -
Влада Републике Српске

Влада Републике Српске не подржава израду Стратегије транспорта и акционог плана БиХ за период 2015 – 2030.године, док се не успостави механизам координације у процесу европских интеграција који је подржала Народна скупштина Републике Српскеи Влада Републике Српске.

Влада Републике Српске задужила је Министарство за економске односе и регионалну сарадњу РепубликеСрпске да о закључцима Владе Републике Српске обавјести Делегацију ЕУ у БиХ, Министарство комуникација и транспорта БиХ и Дирекцију за европске интеграцијеБиХ.

Влада Републике Српске разматрала је Информацију о реализацији Пројекта реконструкције стамбеног фонда ОПЕЦ (Фонд за међународни развој – ОФИД), који се финансира из средстава кредита у складу са Одлуком Народне скупштине Републике Српске о прихватању задужења према ОПЕЦ-Фонду за међународни развој-ОФИД у износу од 3.237.500 УСД.

Средства кредита за Републику Српску намијењена су за изградњу/реконструкцију/санацију стамбених јединица избјеглица, повратника и расељених лица на подручју Републике Српске.

У оквиру овог Пројекта изграђено је 170 стамбених јединица, а захваљујући уштедама, оствареним током имплементације Пројекта, створени су услови за изградњу додатног броја стамбених јединица. У складу са тим, Министарство за избјеглице и расељена лица, које имплементира Пројекат на простору Републике Српске, припремило је листу потенцијалних додатних 36 корисника и упутило је Комисији за избјеглице и расељене особе БиХ, која је конституисана у новембру, а верификација ове листе очекује се на првој наредној сједници Комисије.

За потенцијалне додатне кориснике извршено је снимање стања на терену, те су у току активности на припреми документације ради покретања јавних набавки услуга израде главних пројеката. Активности на извођењу радова динамички ће се пренијети у 2016. годину, и према процјенама бити завршене до средине наредне године.

Влада Републике Српске усвојила је Информацију о раду Канцеларије Владе Републике Српске у Брчко дистрикту БиХ за период од 01.05. до 31.10.2015. године.

Влада Републике Српске усвојила је Информацију о захтјеву за добијање сагласности за удруживање финансијских средстава у склопу реализације пројекта "Прикупљање и одрађивање отпадних вода у Бијељини'' и прикључивања објекта Казнено-поправног завода Бијељина на јавну канализациону мрежу.

Влада Републике Српске је сагласна да се средства одобрена из Фонда солидарности за обнову Републике Српске за извођење радова прикључивања објеката Казнено-поправног завода Бијељина на јавну канализациону мрежу у износу од 41.908,74 КМ, удруже у укупни финансијски оквир предвиђен за изградњу Главног секундарног колектора и да се планирани радови у Казнено-поправном заводу Бијељина реализују у оквиру међународног пројекта “Прикупљање и одвођење отпадних вода у Бијељини“.

Влада Републике Српске донијела је Одлуку о давању сагласности на Правилник о допунама Правилника о висини концесионе накнаде и банкарским гаранцијама у области електроенергетике, енергената, рударства и геологије.

Влада Републике Српске усвојила је Информацију о оправданости продаје објеката-некретнина у власништву Републике Српске, Пореске управе ПЦ Бијељина.