latinica  ћирилица
02/12/2015 |  11:33 | Аутор: РТС

Бензема: Хтио сам да помогнем Валбуени, испао је неспоразум

Француски фудбалски репрезентативац Карим Бензема, који се налази под истрагом да је уцјењивао колегу из националног тима Матијеа Валбуену, изјавио је да је све неспоразум и да је само хтио пријатељски да помогне.
Карим Бензема (ФОТО: Panoramic) -
Карим Бензема (ФОТО: Panoramic)

Бензема је почетком прошлог мјесеца приведен због сумње да је умјешан у уцјењивање Валбуене видио снимак сексуалног чина и пријети му максимална затворска казна од пет година.

"Матије је мој пријатељ, само сам хтио да он постане свјестан озбиљности ситуације и да му помогнем", изјавио је нападач Реала у ексклузивном интервјуу за француску телевизију ТФ1, који ће да буде емитован вечерас, а чије кратке дијелове преносе "Ла Монд" и Танјуг.

Бензема је открио да није видио снимак, али да је за њега чуо од свог пријатеља Карима Занетија, који је првооптужени за изнуди.

"Није тачно да је Карим тражио новац, он је само хтио да посредује између тројице уцјењивача и Валбуене. Он је мој пријатељ, дајем му довољно новца, а запослен је у мојој фирми", истакао је Бензема.

Бензема се јуче нашао и на удару премијера Француске Мануела Валса, који је изјавио да му није мјесто у националном тиму, уколико се докаже да је крив.

Бензема и Валбуена су стандардни репрезентативци и цио случај знатно нарушава атмосферу уочи шампионата Европе наредне године на којем ће "триколори" да буду домаћини.

Селектор Дидије Дешам ниједног од њих двојице није позвао за пријатељске мечеве против Њемачке и Енглеске прошлог мјесеца.