latinica  ћирилица
02/12/2015 |  12:43 | Аутор: СРНА

Беванда-Маурер: Напредак у реформским процесима

Министар финансија и трезора БиХ Вјекослав Беванда разговарао је данас са амбасадором Швајцарске у БиХ Хајнрихом Маурером о реформским процесима у БиХ, као и о новим законским рјешењима која се односе на кориснике кредита у швајцарским францима.

Саговорници су се сагласили да постоји напредак у реформским процесима, који су започели у БиХ након усвајања Реформске агенде, те да је нужно наставити ове активности, посебно када је ријеч о механизму координације, како би БиХ убрзала свој пут ка Европској унији.

Током састанка наглашено је да БиХ и Швајцарска имају изузетно добре билатералне односе, те да треба континуирано унапређивати економску сарадњу двије земље, саопштено је из Министарства финансија БиХ.

Беванда је рекао да очекује да ће буџет институција БиХ и међународних обавеза БиХ за 2016. годину бити усвојен до краја календарске године, те подсјетио да није било повећања оквира буџета на нивоу БиХ.

Говорећи о новим законским рјешењима која се односе на кориснике кредита у швајцарским францима, Беванда је напоменуо да је надлежност над банкарским сектором на нивоу ентитета.