latinica  ћирилица
02/12/2015 |  13:51 ⇒ 14:07 | Аутор: ТАНЈУГ

Хрватски УСКОК истражује могућу куповину мандата

Канцеларија за борбу против организованог криминала и корупције наложила је полицији спровођење истраге због могуће куповине саборских мандата, с тим да ово поступање не прејудицира могућу казнену одговорност ни једне особе, саопштили су из Државног тужилаштва.
Мирко Рашковић и Милорад Пуповац - Фото: РТРС
Мирко Рашковић и Милорад ПуповацФото: РТРС

УСКОК истражује наводе бившег СДСС-овца Мирка Рашковића, који се предсједници Колинди Грабар-Китаровић пожалио на притиске и пријетње из властите странке које је наводно примио, а у вези формирања нове владе.

УСКОК ће испитатиа и тврдње потпредсједника СДСС-а Милорада Пуповца да је Рашковић био под притиском странке с којом су годинама сарађивали и били партнери у власти.

Расковић је јуче напустио странку, а Пуповац, који је изјавио да има озбиљних индиција да је било притисака за куповину мандата СДСС-а, сматра да је поситзборна сцена у Хрватској срамота и "политички циркус".

Исражиће се и понашање Моста независних листа у овој ситуацији, али и направити додатна анализа чланака објављених у медијима на ову тему, пренијели су хрватски медији.